תוכן הקורס ומטרתו
התיאור למטה מתייחס לקורס ולהתמחות, ולכן ארוך מהרגיל.
מטרת קורס ההתמחות היא לגשר בין העולם האקדמי, ובפרט בין התכנית ללימודי האיחוד האירופי, לבין עולם התעסוקה על ידי יצירת הכרות עם עולם זה והתנסות בו. לכן הקורס בנוי במתכונת "למידה מבוססת פרויקט" ולמידה על בסיס פעולה בעולם האמיתי וחקר שלו. מטלות הקורס מכוונות לגשר בין הכישורים האקדמיים לתוצרים מעולם התעסוקה ומבוססות על ידע הנצבר משילוב בין הקורס להתמחות.
האיחוד האירופי הוא יישות ייחודית ביחסים הבינלאומיים. בעוד שבמישור המדיני יחסי ישראל ואירופה, וכן יחסי ישראל עם האיחוד האירופי מוגדרים בספרות כיחסי אהבה-שנאה סכיזופרניים, יחסים הסובלים מ"דיסוננס קוגניטיבי", ומאופיינים בעליות ובירידות, הרי שבמישור הכלכלי האיחוד הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל וגורם משפיע על הרגולציה בה.
בקורס נבחן את מורכבות יחסי ישראל והאיחוד האירופי תוך דגש על מצב היחסים העכשווי. בחלקו הראשון של הקורס, לצד סדנת כתיבת קו"ח ותהליך קבלה למקום התמחות, תתקיים סקירה היסטורית וביקורתית של התפתחות יחסי ישראל-האיחוד האירופי ומאפייניהם מבחינה מדינית ? פוליטית (בילטרלית ומולטילטרלית), כלכלית ומשפטית. כמו כן נלמד את המסגרות האירופיות האזוריות השונות הרלבנטיות לישראל, ואת יתרונותיהן וחסרונותיהן עבורה.
בחלקו השני של הקורס, לצד ההתמחות המעשית (ראו למטה), תתקיים סדרת מפגשים עם עובדי.ות ציבור ומומחים.ות העובדים על היבטים שונים ביחסי ישראל והאיחוד, שיסקרו מקרי בוחן עכשוויים ביחסי ישראל והאיחוד. כך גם תחשפו להיקף ועושר היחסים ולמקומות עבודה העוסקים בקשרי ישראל ? האיחוד האירופי.
במסגרת הקורס, כחלק מהקניית מיומנויות, תכתבו נייר מדיניות מעשי הקשור לבעית מדיניות הקשורה למקום/ תחום ההתמחות. תינתן הדרכה לכתיבת נייר זה.
מבחינת ההתנסות המעשית רוב מקומות ההתמחות הם במגזר הציבורי (משרדי וסוכנויות ממשלה, רשויות מקומיות, לשכות סחר, תכנית החדשנות של האיחוד האירופי עם ישראל, מכוני מחקר, ועוד). במידת האפשר והרצון, יעשה מאמץ להתאים את מקום ההתמחות לרקע הדיסיפלינרי ממנו את.ה מגיע.ה. ההתמחות תהיה בת 120 שעות ותתחיל מנובמבר/דצמבר עד מאי (כ-6 שעות בשבוע * 20 שבועות).
החיבור בין הלימוד העיוני הנלמד בקורס לבין ההתמחות המעשית בתחום, היכרות עם מעסיק במשק ויצירת נטוורקינג, לצד רכישת/שיפור מיומנויות כניסה לשוק העבודה, מהווה גשר לעולם התעסוקה. הניסיון הנצבר מהקורס מלמד שיש בהתמחות זו אף פוטנציאל ממשי לפתיחת אפשרויות תעסוקה.
תנאי להשתתפות בקורס ההתמחות הוא (א) שיחת קבלה לפני תחילת הסמסטר, (ב) רישום לקורס המבוא לאיחוד האירופי. המשך השתתפות בהתמחות מותנה בהשלמת חובות קורס המבוא בהצלחה. אי השלמתם ו/או אי ביצוע ההתמחות באופן מספק משמעה מעבר הסטודנט/ית לקורס הסדנה (לאחר פגישה איתי).
לסילבוס המפורט