תוכן הקורס ומטרתו
עובדים סוציאליים במסגרות שונות פוגשים מקבלי שירות המתמודדים עם הפרעות פסיכיאטריות על הרצף הפסיכוטי, באים במגע עם מציאות חייהם בקהילה ובאשפוז במצבים של החרפה, וכן מתוודעים לשאיפותיהם ותקוותיהם לעתיד. לפיכך ישנו צורך לקבל יותר ידע וכלים, המבוססים על ידע מקצועי ועל ידע מניסיון, על מנת להבין מהו משבר פסיכוטי, וכיצד ניתן לטפל באנשים החווים אותו.
הקורס יעסוק במודלים שונים של המשגה וטיפול בפסיכוזה כפי שהתקיימו במערכת הפסיכיאטרית מאז תחילת המאה ה-20: המודל הרפואי, הפסיכודינאמי, הגישה המשפחתית-מערכתית, ומודלים חלופיים שהומשגו הן על ידי אנשי מקצוע והן מתוך ידע מניסיון אישי. הקורס יציע מפגש אנושי ומקצועי עם תופעת וחוויית הפסיכוזה וישלב בין ידע תיאורטי לתיאורי מקרה תוך הדגשת סוגיות טיפוליות שונות המהוות אתגר בפני אנשי המקצוע הפועלים בתוך מסגרות אשפוז ובקהילה. כמו כן, הקורס יעסוק בשאלת ההחלמה והשפעתה הרבה, הן על ההמשגות השונות של פסיכוזה והן על עיצוב והתנהלות מערכות הטיפול הקיימות.
הגישות השונות שנפגוש מבקשות לשנות את השיח ואת הפרקטיקה בעבודה עם אנשים במצבים פסיכוטיים ולקדם חברה יותר חומלת שיכולה להכיל שונות ומגוון חוויות אנושיות.
לסילבוס המפורט