תוכן הקורס ומטרתו
אנו שופטים את המצב הכלכלי חברתי בישראל ובעולם באמצעות מושג של צדק שהתפתח בתודעתנו. התפתחות שנתונה לשרירותיות של התקופה בה אנו חיים, התרבות שלתוכה גדלנו, מצבה הסוציואקונומי של משפחתנו בילדות ומאפיינים אחרים של חיינו. לעיתים רבות אנו לא מודעים לתוכנו של המושג והוא נשאר מוטמע בתודעה באופן מעורפל, ובכל זאת שיפוטי הצדק גורמים לנו להגיע למסקנות בדבר אירועים בעולם, ולעיתים רבות גורמים לנו רגשות מורכבים ותחושה של אי נחת ויתרה מכך אף מניעים אותנו לפעולה.
הקורס "דלתות מסתובבות: שאלות של מוסר וצדק חלוקתי" יבקש להראות שמושג הצדק שאנו רגילים בו בישראל בעשור השלישי של המאה ה-21 אינו הפרשנות היחידה המתקבלת על הדעת. על כן אנו נציג גישות פרשניות שונות שהתפתחות לאורך 2500 שנותיה של תרבות המערב, מיוון הקלאסית, דרך ימי הביניים, העת החדשה והתקופה הפוסט מודרנית.
באמצעות דיון בגישות השונות לצדק כלכלי וחברתי יוכל כל אחד מהסטודנטים לברר לעצמו מהי ההשקפה שנראית לו נכונה. ראשית נהפוך את המושג המעורפל והמקובל לברור וממוקד ולאחר מכן נציג אלטרנטיבות פרשניות אפשריות והסטודנט יוכל לבחור באופן מודע מהי תפיסת הצדק המקובלת עליו.
הסילבוס המפורט מפורסם לתלמידי הקורס בלבד